Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν παρενέργειες από τον βελονισμό;

Πρακτικά όχι. Σπάνια κάποιοι ασθενείς ίσως αισθανθούν φόβο κατά την αρχή της θεραπείας στη θέα της βελόνας και την ιδέα του τρυπήματος. Είναι οι ίδιοι ασθενείς που βιώνουν το ίδιο αίσθημα όταν πρόκειται να υποβληθούν σε αιμοληψία για εξέταση αίματος ή σε ένεση ή εμβόλιο.

 

Θα πονέσω;

Όχι. Η διατομή των βελονών είναι το 1/10 της διατομής μίας σύριγγας αιμοληψίας. (μέγεθος τρίχας). Το αίσθημα είναι κατά πολύ ηπιότερο από το τσίμπημα μιας ένεσης ή μιας αιμοληψίας. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται την ένθεση της βελόνας

 

Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης;

Όχι. Οι χρησιμοποιούμενες βελόνες είναι μίας χρήσεως από ανοξείδωτο ατσάλι συσκευασμένες και αποστειρωμένες. Προηγείται αποστείρωση της περιοχής με αλκοολούχο διάλυμα.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Εξαρτάται από το πρόβλημα, τη χρονιότητά του αλλά και την κατάσταση του ίδιου του ασθενούς. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι τα οξέα προβλήματα (ως 15 ημερών) χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες (4-8) ενώ τα χρόνια (άνω του μηνός) απαιτούν περισσότερες (10-20).

 

Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα στα χρόνια περιστατικά;

Στα οξέα περιστατικά μιλάμε για ίαση εφόσον οι οδηγίες και οι συνεδρίες τηρηθούν σωστά.Στα χρόνια περιστατικά στόχος είναι η μείωση της συχνότητας αλλά και της βαρύτητας των κρίσεων (π.χ άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, δυσμηνόρροια, χρόνια οσφυαλγία, χρόνιο αυχενικό σύνδρομο, ημικρανία, σπαστική κολίτιδα). Το αποτέλεσμα διαρκεί από 6μήνες ως και πάνω από ένα χρόνο. Οι κύκλοι συνεδριών επαναλαμβάνονται ανάλογα με τη συχνότητα υποτροπής για τον κάθε ασθενή.

 

Χρειάζεται να διακόψω τα φάρμακά μου;

Όχι. Ο βελονισμός δρα συμπληρωματικά και δεν έχει αλληλεπιδράσεις ή αντενδείξεις με φάρμακα. Ευνόητο είναι ότι όταν π.χ ο Βελονισμός αναπτύξει την αναλγητική του δράση μπορώ να ελαττώσω ή και να διακόψω τα παυσίπονα ή όταν αναπτύξει την αντιαλλεργική του δράση μπορώ να μειώσω την κορτιζόνη σε αλλεργίες ή άσθμα

Συχνές Ερωτήσεις
Κύλιση προς τα επάνω